Akdeniz Mimarlığı ve Sürdürülebilir Turizm Etkinliği

16 Mayıs 2024 Perşembe
Diğer

Akdeniz Mimarlığı ve Sürdürülebilir Turizm Etkinliği Yoğun Katılımla Gerçekleşti

16 Mayıs 2024 tarihinde, AKDENİZSMD (Akdeniz Serbest Mimarlar Derneği) ve ARCHIMIM iş birliğiyle Antalya'da Hotel Su’da düzenlenen “Akdeniz Mimarlığı & Sürdürülebilir Turizm Yapıları” temalı özel etkinlik, geniş katılımla gerçekleştirildi. Etkinlik, AKTOB (Akdeniz Turistik Otelciler Birliği), ANSIAD (Antalya Sanayici ve İş İnsanları Derneği), GYODER (Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği) ve Türkiye Tasarım Vakfı’nın destekleriyle organize edildi.

Katılımcılar, gün boyunca düzenlenen konferanslar, marka tanıtım alanları, proje sergileri ve atölye çalışmalarıyla sürdürülebilir turizm yapıları ve Akdeniz mimarlığı konularında bilgi alışverişinde bulundular. Akdeniz bölgesinin turizm ve mimarlık alanında sahip olduğu potansiyelin sürdürülebilirlik ilkeleri doğrultusunda geliştirilmesi amaçlanan etkinlikte, sektörel iş birliğinin ve yeni projelerin önemi vurgulandı.

Etkinlikte Öne Çıkan İsimler

Etkinliğin 1. oturumunda, AKTOB Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Kavaloğlu, Akdeniz SMD Başkanı Ali Olgu Ceylan, GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Ayla Heyfegil, ve moderatör Özlem Şatır Taşcıoğlu söz alarak sürdürülebilir turizm yapıları üzerine konuşmalar yaptı. Bu oturumda, Akdeniz bölgesinin turizm potansiyelinin doğru mimari yaklaşımlarla nasıl desteklenebileceği ele alındı.

2.oturumda ise ACCOR Grubu’ndan Onur Kurç, Akdeniz SMD Yönetim Kurulu Üyesi Alper Erden Engiz, Dr. Şehir Plancısı Ebru Manavoğlu ve moderatör Recep Esengil, sürdürülebilir turizm projeleri ve şehir planlama üzerine kapsamlı değerlendirmelerde bulundular.

3.oturumda, Türkiye Tasarım Vakfı Genel Müdürü Serhat Başdoğan, AKTOB Başkan Yardımcısı Selçuk Akıltopu, ANSIAD’dan Necdet Alkandemir ve moderatör Hilal Tuğba Örmecioğlu, Akdeniz mimarisinin sürdürülebilir turizm yapılarında nasıl daha etkin kullanılabileceğine dair görüşlerini paylaştılar.

Etkinliğin Katkıcıları ve Yönetim Kurulu Temsilcileri

Etkinliğe, Akdeniz Serbest Mimarlar Derneği’ni temsilen Yönetim Kurulu Üyeleri Memet Peçen ve Sinem Özgül Elbir katıldı. Akdeniz SMD Başkanı Ali Olgu Ceylan, organizasyonun başarısında emeği geçen tüm paydaşları ve katılımcıları tebrik etti. Başkan Ceylan, sürdürülebilir turizmin, mimarlık ve şehir planlama alanında yaratacağı olumlu etkilerin altını çizdi.

Bu önemli etkinliğe katkı sağlayan tüm kurumlara ve katılımcılara teşekkür eder, sürdürülebilir turizm ve mimarlık konularındaki çalışmaların artarak devam etmesini temenni ederiz.